Om oss Kontakt

VI BEHÖVER DITT STÖD!


Genom att betala medlemsavgiften gör du det möjligt att fortsätta vårt arbete för ett levande Björbo nu och i framtiden.


75:- enskild medlem eller 150:- per familj

till bankgiro: 414-5892 eller

Swish: 1236040026 


Skriv namn och medlemsavgift i meddelanderutanVERKSAMHETSBERÄTTELSE

2023Året började med en gissningstävling, -När passerar flotten i älven gamla bron.


Vid valborg blev det en ”liten” brasa och fyrverkeri. Trevligt att så många kom och tittade och umgicks.


Det blev som vanligt en städning av Fänforsen-området med pizzalunch för de som deltog. Gagnefs kommun har åtagit sig en hel del av arbetet efter dialog med Intresseföreningen. Det uppskattas.


I mars genomförde Gagnefs kommun tillsammans med Björbo intresseförening ”Gangsingar emellan” i Björbo. Det blev ett uppskattat möte med många deltagare. Representanter från kommunen fanns på plats och svarade på deltagarnas frågor. Intresseföreningen fick uppmaning att ta dialog med kommunen gällande Fänforsområdet då det var i dåligt skick. Resultatet blev en ny bro som Björbo intresseförening stod för tillsammans med Åkerströms Björbo AB.


Konst i byn hade 10-årsjubileum med invigning och många fina konstverk, som blev uppskattade av besökare under sommaren.


Plantering av blommor vid infarterna och gamla bron. Blommorna höll sig fina hela sommaren.


Svenska flaggans dag i Källbäcken firades i strålande sol. Byalaget skötte det fint som vanligt. Eva Erkers och Hans Erik Bergman förgyllde tillställningen med ”kungligt besök”.


Båtbryggan blev ilagd och flitigt använd.


Tempererade badet, ett viktigt inslag, som engagerade föräldrar städar och har koll på bassängens kondition. Allt för att glädja ortsbor och gäster.


Fänforsdagen anordnades av Björbo IF, med ankrace och barkbåtstävling. Till barkbåtstävlingen sponsrade intresseföreningen med ett pris till alla deltagare.


Utsiktstornet blev målat av proffsiga arbetare.


Den andra upplagan av ”Öpp tä torne” blev en höjdare. Patrik Svensson fixade banor för alla åldrar. Intresseföreningen ordnade korv och hamburgare. Alla tävlande barn fick glass vid målgång. Säkerligen blir det en fortsättning 2024.


Jättefin julgran vid brofästet! Julbocken fick ny klädsel, i år enbart lampor.


Länsmansgården anordnade en välbesökt julmarknad och tomte. Intresseföreningen sponsrade med godis och marschaller. Byns butiker var öppna med olika utbud och aktiviteter för besökare.


Därför är ditt stöd viktigt!
 

KONTAKT

Är det något du undrar över? Har du en god idé?

Du vet väl att du alltid är välkommen att kontakta oss! 

 

Styrelse:

Christer Gruhs

Lotta Magnusson

Jenny Åkerström

Frida Lundström Homman

Elisabeth "Bettan" Sandström